با گذشت زمان و تکنولوژی امروز ارزش زمان و وقت بیش از پیش مورد توجه کاربران قرار گرفته است. و یکی از راه های صرفه جویی در زمان انجام کارهای روتین بصورت داعم است. مثل خط چشم یا کرم پودر دایم یا لیزر موهای زارید یکبار برای همیشه. به جای اینکه هر شخص هر از چند گاهی با مراجعه به کلینیک های زیبایی اقدام به از بین بردن موهای زاید برای مدت کوتاهی کند میتواند با طی کردن یک پروسه درمانی این کار را برای همیشه و دایمی انجام دهد.
از مهم ترین سوالاتی که در این خصوص برای شما ممکن است پیش بیاید این است که چه افراد با چه رنگ چوستی میتوانند از این تکنولوژی استفاده کنند؟
قطعا هر فردی با هر رنگ پوستی میتواند از لیزر موهای زاید برای از بین بردن موی نواحی مختلف بدن استفاده کند اما نکته کلیدی اینجاست که هر دستگاهی مناسب یک رنگ پوست خاص است.یا به عبارت بهتر، اگر رنگ پوست شما تیره است الزاما نباید از دستگاهی استفاده کنید که افراد با رنگ پوست روشن استفاده میکنند.
در ادامه بیشتر به این موضوع خواهیم پرداخت.
آیا لیزر زائد عوارض هم دارد؟
قبل از اقدام مهم است بدانید که هر روش درمانی اگر به صورت اصولی صورت نگیرد قطعا عوارض غیر قابل جبرانی دارد. لیزر موهای زائد در صورتی که در مراکز معتبر و حرفهای انجام شود، تقریباً بدون عارضه و کاملاً ایمن است. البته عوارضی مانند قرمزی و التهاب پوست طبیعی و اصلاً نشانهای از اثرگذاری درماناند. سایر عوارض مانند ایجاد اسکار، تغییرات رنگ پوست و عفونتها معمولاً نادر بوده و ناشی از خطای درمانی هستند که دانستن آنها سبب می شود در انتخاب مرکز درمانی خود نهایت دقت را به کار ببرید.
لیزر موهای زائد درد ندارد!
فرآیند درمانی لیزر نباید دردناک باشد. ممکن است دستگاههای نامناسب و یا استفاده غلط از تکنیکهای خنکسازی میتواند باعث دردناک شدن لیزر و آسیب دیدن پوست شوند.
در دوران بازداری از لیزر موهای زائد استفاده کنیم یا خیر ؟!
متخصصان پوست و مو، لیزر موهای زائد در دوران بارداری را توصیه نمیکنند. به دلیل این که هنوز مطالعات و تحقیقات مناسبی در مورد ایمنی لیزر در زمان بارداری روی انسان انجام نشده است و اثر این روش درمانی بر جنین هنوز مشخص نیست.
بارداری باعث تغییرات هورمونی در بدن خانمها میشود. این مسئله به شکل شایعی باعث افزایش موهای زائد و رشد مو در محلهای مختلف بدن میشوند. با وجود این که این اتفاق برای مادران ناخوشایند است، معمولاً بعد از دوران بارداری، برطرف میشود.
اگر افزایش موهای زائد بعد از بارداری برطرف نشد، میتوانید برای لیزر کردن آنها اقدام کنید. البته پزشک شما ممکن است توصیه کند که چند هفتهای بعد از زایمان صبر کرده و سپس برای لیزر موهای زائد اقدام کنید. لیزر در دوران شیردهی نیز توصیه نمیشود.
توصیه هایی مهم برای قبل از شروع درمان
- برای پیشگیری از وقوع عوارض و همچنین اثر هر چه بیشتر، قبل از شروع دوره درمانی لیزر به موارد زیر توجه کنید:
- برنزه نکنید. چه به صورت طبیعی و چه با سولاریوم
- از کرمهای برنزه موقت یا دائم استفاده نکنید.
- حداقل ۳ روز قبل و بعد از درمان، از قرار گرفتن در نور مستقیم آفتاب پرهیز کرده و از کرمهای ضد آفتاب استفاده کنید. کرمهای با SPF بیشتر از ۳۰ که ضد آب باشند، بهترین انتخاب هستند. قبل از لیزر و بعد از آن هرچه کمتر در معرض آفتاب قرار بگیرید، احتمال وقوع عوارض جانبی کمتر میشود.
- دو یا سه روز قبل از جلسه لیزر درمانی موهای خود را با تیغ اصلاح کنید.
- برای جلسهی دوم، بهتر است بخش کوچکی از پوست را اصلاح نکنید تا پزشک بتواند میزان تاثیر لیزر را بررسی کند.
- اگر میخواهید بخشهایی از محل تحت درمان را لیزر نکنید، آن مناطق را اصلاح نکنید.
- از بند انداختن، وکس و اپیلاسیون پوست ناحیهی تحت درمان خودداری کنید.
- در روز مراجعه به کلینیک، در محل تحت درمان از دئودرانت و لوسیون استفاده نکنید و از آرایش کردن پرهیز کنید.
- حداقل تا ۲۴ ساعت قبل از لیزر نوشیدنیهای الکلی و کافئیندار مصرف نکنید.
- در صورت مصرف ایزوترتینوئینها مانند دکوتان، راکوتان و … نباید تا ۶ ماه پس از اتمام دورهی درمان، لیزر کنید.
بعد از جلسات درمانی چه کنیم؟
- از بسته های یخ برای بی حس کردن منطقه تحت درمان استفاده نمایید.
- برای کاهش قرمزی و تورم بعد از لیزر موهای زائد از ژل آلوئه ورا استفاده نمایید.
- ناحیه تحت درمان را در مقابل خورشید و گرمای زیاد محافظت کنید.
- از ورزش و فعالیت های سنگین تا دو روز بعد از لیزرموهای زائد اجتناب کنید.
- منطقه درمان شده را با یک پاک کننده مناسب تمیز نمایید.
- از یک مرطوب کننده مخصوص پوست های حساس استفاده نمایید.
- از آرایش و محصولات پوستی متعدد استفاده نکنید.